Novo

Naj vas domišljija pripelje v svet barv!

Se tudi vam zdijo navadne bele stene dolgočasne?

Niste edini, če ste odgovorili pritrdilno. Vendar si lahko dom hitro in kakovostno polepšate, če le uporabite malo domišljije. Na voljo so vam zanimive reliefne tehnike, s katerimi lahko ustvarite zanimive dekorativne efekte, ki vam jih bodo zavidali prav vsi.

V nadaljevanju vam bomo na kratko predstavili apliciranje grobe reliefne tehnike, ki jo je pred kratkim predstavil Helios. Takšen način obdelave je primeren za površine, kjer se zahteva:

~ visoka pralnost,

~ enostavno čiščenje,

~ dekorativni mat izgled premaza.

Vse navedene materiale in pribor lahko najdete v naši prodajalni po ugodnih cenah.

 

ImagePostopek izvedbe: GROBE RELIEFNE TEHNIKE

 


Predhodno očiščeno površino je potrebno najprej impregnirati s

SPEKTRA akrilno impregnacijo, ki jo po navodilih redčimo

v razmerju 1:1 z vodo.

Embalaža: 1 in 10 litrov ročka

Poraba: z 1 litrom emulzije pri 1x nanosu

premažete 10-12 m2 površine


Image

 

Image Sledi kitanje s SPEKTRA grobim notranjim kitom. Na impregnirano površino nanesemo kit v debelini kot za normalno kitanje. Samo strukturo reliefa dosežemo tako, da z gladilko pritisnemo na kit in jo vlečemo poljubno v vse strani. Neenakomerni reliefni vzorec je rezultat vakuuma, ki se ustvarja med svežim kitom in gladilko, kar naredi sled v kitu. Vzorec pa lahko dosežemo tudi s potegi lopatice za kita ali čopiča.


Embalaža: 25 kg hobok

Poraba: 1 kg/m2 - lahko tudi več Slika kita

(odvisno od podlage)

 

Image 

 


ImageNaslednji korak je barvanje s SPEKTRA latex mat barvo v dveh nanosih z valjčkom. Najprej je potrebno barvo nanašati enakomerno v tankem sloju, da barva ne zalije same strukture kita. Barvo razredčimo po navodilih, do 10% z vodo. Na voljo imate tudi široko paleto odtenkov, saj jih lahko izberete po barvni karti MONICOLOR 720, NCS, RAL in EUROTREND. Pripravimo jo vam iz naše mešalnice HELIOMIX že v nekaj minutah.

 

Embalaža: 2 in 10 litrov vedra Slika Spektre

Poraba: z 1 l pri 2x-nem nanosu obarvate 7-9 m2


 

Image 

 


Image Temu sledi lakiranje površine s SPEKTRA Domflok lakom v enem sloju. S tem korakom zmanjšamo vpojnost in omogočamo lažjo izvedbo zadnjega sloja.


Embalaža: 2 in 15 litrov vedra slika Domflok laka

Poraba: z 1 l laka pri 1x-nem nanosu premažete 6-8 m2 površine


 

Image 



Sledi še zadnja faza, to je površinski nanos SPEKTRE latex mat barve s krpo ali spužvo. Pri sami izdelavi barvnega efekta s krpo je pomembno, da barvo nanašate enakomerno po lakirani površini v površini približno 1 m2. Paziti je potrebno tudi na to, da niso vidni sledovi prehodov barve z enega polja v drugo. Zato svetujemo, da se pri vsakem omakanju krpe in izdelavi novega polja vrnite s skoraj suho krpo na predzadnje polje. S takšnim načinom dela se vam prehodi izničijo in končna površina bo videti enakomerno lisasta, kar pa je tudi vaš cilj.


Želimo vam veliko ustvarjalnih užitkov!



 
 
     
 
MODRI VAL d.o.o.

Vešter 25
4220 Škofja Loka

tel.: 04 5 127 220
fax: 04 5 127 222

e-pošta: info@modrival.si
Matična št.: 5537223000      ID za DDV: SI75025736      TRR: 03128-1008586783 pri SKB Banki